פרידה קשה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

19/03/2009 | 09:09 | מאת: שירן

שלום, הייתה לי מערכת יחסים יותר משנה אשר סבלה לא מעט מעליות ומורדות וקשיים בקשר. לרוב בן זוגי טען שאני לא משקיעה מספיק בקשר ולא אוהבת באותה מידה שהוא אוהב(מה שלא נכון) לאחרונה נפרדנו, פרידה קשה מאוד אשר במהלכה בן זוגי רשף לעברי מילים קשות ופוגעות ביותר שהשאירו אותי בהלם מוחלט, לא הבנתי מאין מגיע כל הרוע במילותיו וכל התסכול ורצון כל כך עצום לפגוע בי ולהכאיב לי. ובעיקר נפגעתי מהדברים הקשים שהוא הטיח בי אשר בעיקרם אינם נכונים כלל ואלו רק פרשנויות שלו לדברים שקרו במהלך הזמן שלנו יחד. אני עצובה ופגועה ומתוסכלת ולא מבינה אם הדברים שהוא אמר זה מה שהוא באמת חושב עליי או שנאמר בשעת כעס, ובעיקר אני לא מבינה מדוע הוא בחר לסיים את הקשר ואת האהבה שלנו בדרך כל כך מכוערת. תודה.

20/03/2009 | 18:54 | מאת: אילנה ארד לוין

שירן היקרה, קשה להבין את מסתרי נפש של הזולת. בעיקרון רמה גבוהה של תוקפנות בקשר תתבטא ברמה גבוהה של תלונות וחוסר שביעות רצון, שהרי עבור האדם התוקפן העולם נחווה כמלא תסכולים ואכזבות, וזאת הסיבה שהוא מגיב לכך בעוינות ותוקפנות. לכעס יש את האמת שלו, לאהבה את האמת שלה, לצער את האמת שלו ובקצרה בכל מצב רגשי אנו חווים את המציאות באופן שונה. בעת כעס ומצוקה ביטא בן זוגך לשעבר רגשות עוצמתיים של כעס כלפייך וחוסר הערכה. זאת האמת שלו בזמן שהוא כועס וכואב. ככל הנראה בעיתות כעס זעמו מאוד עוצמתי ויש בו את האיכות של רצון לפגוע ולנקום. לא בהכרח הדבר מעיד עלייך אלא יותר מכך הוא מעיד על תפיסת עולמו ורגשותיו. ייתכן שהמפגש עם עוצמות הכעס והתסכול שלו שבתבטאו במלוא עוצמתם בעת הפרידה עשויים דווקא לנחם אותך, כי עדיף לאורך החיים להיות בזוגיות עם אדם שרמת תוקפנותו נמוכה יותר. החיים מזמנים לנו שפע של תסכולים ומשברים הדדים ולכן עדיף במצבי המשבר והאכזבה שיהיה לידנו בן זוג בעל יכולת קבלה, מתינות וסלחנות. במקרה הזה אולי טוב שהתרחשה פרידה. נאחל לך בחירה בעתיד באדם יותר נעים הליכות ובעל יכולת שביעות רצון טובה יותר מעצמו ומהזולת. אגב, העובדה שבקשר היו לא מעט מעלות ומורדות וקשיים לדברייך וזאת בתקופה של בערך שנה פלוס כלומר תקופה קצרה יחסית מעידה על פוטנציאל של אי התאמה שהיה קיים לאורך כל הדרך כך שזה כואב כעת אך אולי מוטב שזה קרה. שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים