עילפון מכאב

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/03/2010 | 09:58 | מאת: מיכל

בתי בת השנתיים מתעלפת כתוצאה מכאב חזק. לרוב היא מתעוררת לבד לאחר מספר שניות (בעבר הגענו איתה למיון אחרי התעלפות שם אמרו שזו תופעה מוכרת, עשו לה אקג ובדיקות דם שהיו תקינות). אתמול היא קיבלה מכה חזקה במצח ותוך כדי בכי היא התעלפה. השוני הפעם היה שלרוב היא השרירים שלה מתרפים בעילפון והפעם היה לה קשיון שרירים. לא היינו בטוחים שהיא נושמת ולכן הנשמנו אותה. לקח לה יחסית הרבה זמן להתעורר (להערכתנו בין דקה לשתיים). אחרי שהתעוררה מהעילפון התנהגה רגיל. לא היתה מבולבלת או ישנונית. אנחנו בחרדות קשות מהענין. האם יש צורך בבדיקות נוספות שלה?

קשה לעיתים להבחין בין עלפון מכאב לבין הפרעה נוירולוגית . אם בכל הפעמים זה כרוך בבכי אזי קרוב לודאי אין מדובר בתופעה מטרידה . בדיקות שגרתיות אצל הרופא המטפל יסיפקו

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה