ערכי תפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/02/2010 | 01:12 | מאת: עדי

ד"ר שלום, יש לי תינוקת בת 10 חודשים שסובלת מאז שנולדה מכאבי בטן,בהתחלה זה היה מהגזים ואחר כך זה נמשך.הכאבים הם יותר בזמן שהיא לוחצת ומנסה לעשות קקי, בדרך כלל אחרי האוכל. עד גיל 8 חודשים היא ינקה ובגיל 5 חודשים התחילה לאכול מוצקים ואחרי חודש בערך גם מטרנה צמחית כי היא אלרגית לחלבון פרה. מזה שלושה חודשים היא מטופלת מאנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן בגלל דלקות באזניים חוזרות.בפעם האחרונה היא קיבלה אנטיביוטיקה מסוג דיספטיל שהחמירה לה את כאבי הבטן אז אחרי שבוע הפסקתי לה. כרגע חזרה למוקסיפן.לקחנו אותה לגסטרו והוא הפנה אותנו לעשות לה מלא בדיקות.האולטראסונד בטן יצא טוב,כבד בגודל תקין,מרקמו אחיד,דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות,צינור המרה המשותף ברוחב תקין,כיס מרה ללא אבנים וכו'.בבדיקות דם הGPT יצא מאוד גבוה-695.0 שרשום שהערכים צריכים להיות מ - 3.00 - 50.00. ה - ALK.PHOSPHATASE יצא 938.0 וה- CALCIUM יצא 11.36 . בבדיקת שטן בסטיק- BILIRUBIN-U STRIP יצא +++. חזרנו לגסטרו-פרופסור לרנר מחיפה, עם התוצאות של הבדיקות והוא שלח אותנו לעשות לה שוב את אותה בדיקה ועוד מלא בדיקות נוספות. השאלה שלי היא האם מטיפול ממושך באנטיביוטיקה ערכי הכבד עולים בצורה כזאת? ומה עוד יכולות להיות הסיבות לתוצאות כאלה?זה יכול להיות משהו מולד? איך מטפלים והאם זה מסוכן?

קשה מהניתונים הללו לקבוע מה בדיוק הבעיה יתכן מדובר בזיהום וירלי אך צריך בדיקות נוספות שכנראה לקחו אותם מציע להמשיך מעקב הגסטרו

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה