כתמים כתומים בחיתול- תופעה שהייתה וחלפה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/02/2010 | 16:30 | מאת: רונה

שלום רב , בני נולד בשבוע 33+5 במשקל 2.300 ק"ג. גילו הכרונולוגי- 6 חודשים ומתוקן- עוד מעט 5 חודשים. שוקל כיום 6.750 ק"ג, מטיל שתן באופן תקין, בכל החתלה יש שתן, יציאות אחת ליומיים/ שלושה. ניזון מהנקה מלאה בלבד. (ילד שצוחק המון ובקול, ממלמל המון, מתקשר מאוד עם הסביבה, פזיולוגית- תקין וגם התפתחותית.) כאמור, לפני חודש וקצת, הבחנו בכתמים כתומים בחיתול. ניגשתי לאורולוג עם החיתול המוכתם, אשר ציין כי זהו דבר שכיח, אמר כי זה אולי קריסטלים בשתן. אמר שאם התופעה ממשיכה- יש לבצע בדיקת שתן. כיוון שהתופעה המשיכה, רופאת הילדים שלו נתנה הפנייה לבדיקה ואכן ביצענו בדיקת שתן. כמו כן היא גם התייעצה עם נפרולוג אשר אמר לה גם לבקש בדיקת יחס של קראטנין מול אורטנין (בטח רשמתי את זה לחלוטין שגוי). יש לציין כי התופעה כבר לא קיימת שבועיים! תוצאות הבדיקה: כימיה בשתן Creatinine (U) | mg/dl | 18.6 Uric Acid (U) | mg/dl | 23.1 האם זה תקין? האם לזה הייתה הכוונה של הנפרולוג בבדיקת היחס? המון תודה, A להלן תוצאות שתן כללי: שתן-כללי PH (U) | 5 (5-8) Nitrit (U) | | NEGATIVE Ketone (U) | | NEGATIVE Glucose (U) | | NORMAL Urobilinogen (U) | | NORMAL Bilirubin (U) | | NEGATIVE Protein (U) | | NEGATIVE Leucocytes (U) | | NEGATIVE Erythrocytes (U) | | NEGATIVE

04/02/2010 | 10:01 | מאת: רונה

כרגע הרופאה שוחחה עימי וציינה כי הכל תקין לפי הנפרולוג. תודה.

שלום שתן כתום בתינוקות תופעה שכיחה כתוצאה מאורטים אין מה לדאוג במידה והתופעה חוזרת יש מקום להשלים בירור נוסף לבדיקות שבצעתם.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה