שיעול טורדני

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/01/2010 | 23:15 | מאת: ענבר

שלום רב. בתי בת ה - 3 פיתחה היום מחלה ויראלית, ככל הנראה, של דרכי נשימה עליונות. כרגיל: שיעול יבש, נזלת, כנראה גם POST NASAL DRIP, חום לא גבוה (38.3) וכרגע מנסה לישון אך השיעול לא נותן לה מנוח. קיבלה לפני חודשיים סירופ היסטפד קומפאונד לינקטוס. משקלה כיום הוא 16 + ק"ג (לא שקלתיה לאחרונה). נתתי לה 2.5 CC מהסירופ אך ללא הועיל כלל. האם המינון נמוך מדי? האם לאור משקלה ניתן לתת בלילה (במהלך היום אני לא נותנת ומודעת לכל האזהרות שבמינוני יתר בתכשירים נוגדי שיעול, צינון וכו'...) 5 CC? מוזר שלפני חודשיים מינון של 2.5 CC עזר לה באופן מיידי. היא ממש כמעט מקיאה מהשיעול. תודה תודה. ענבר.

ההיסטפד עוזר במידה והמרכיב העיקרי בנזלת והשיעול הוא אלרגי - כי הוא אנטיהיסטמיני - כאשר המחלה היא יותר וירלית השפעתו פחותה יותר. ניתן לבעשות ניסויון ב 5 סמ"ק פעם אחת - אם לא הועיל אין מקום לתת יותר. ככלל תרופות אנטיהיסטמיניות אינן מומלצות כטיפול במחלות וירליות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה