שלשול ממושך לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/01/2010 | 21:39 | מאת: מיטל

שלום רב, בני בן 4.5 חודשים, ניזון מהנקה מלאה. מאז חיסון הרוטה שעבר-מעל כחודש וחצי, יש לו שלשול צמיגי (צמיגי כחלבון ביצה) ומיימי (ברמות כאלו שיוצא לו מהחיתול ומלכלך את בגדיו). ערכנו השבוע תרבית צואה שיצאה שלילית. מצב רוחו הכללי טוב, והוא עלה החודש במשקל (למרות שירד באחוזון). אני מאוד מודאגת משלשול זה. האם זה תקין? מה עליי לעשות? האם יש בדיקות/טיפול שיש לערוך? תודה, מיטל

מהי הגדרת שילשול , יציאות של תינוק יונק הן בדרך כלל מיימיות. אם הוא עולה במשקל , אינו מראה סימני התייבשות ומצבו הכללי טוב - קשה להגדיר את היציאות כשילשול. מעקב רופא מטפל מספק בהחלט.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה