שלשול ירוק שלא עובר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/01/2010 | 14:48 | מאת: Kubush

בני בן שלושה חודשים משלשל בצבע ירוק כבר כמעט 3 שבועות ברציפות. מלבד השלשול הוא קצת מצונן אבל התינוק עירני וחיוני ונראה בסדר. לא סובל מהתייבשות. התינוק שלי ניזון מיניקה בלבד ומדי פעם אני נותנת לו לשתות חליטת בבונג עם אניס. מאז שהוא החל לשלשל הוא לפעמים מתחיל לצרוח באמצע האכלה ולא מצליח להמשיך לאכול אלא לאחר כמה דקות שמרגיעים אותו.השלשול לרוב מגיע לאחר או במשך ההאכלה.ולעיתים גם בין האכלות. בתקופה האחרונה הוא היה פולט הרבה (לא מקיא), אין סימנים של דם בצואה או בפליטות. בבדיקות צואה שביצענו דרך קופת חולים לא נמצא כל ממצא. רופאת הילדים שלו טוענת שאין כלום וכנראה שהיציאות שלו פשוט השתנו (לפני שהתחיל לשלשל היציאות היו בצבע חרדל ופעם ביומיים בממוצע). האם ישנה סיבה אחרת לשלשול מלבד חיידק או וירוס שניתן למצוא בבדיקת צואה? האם יש בדיקה אחרת שעלינו לעשות לתינוק שהרופאה לא המליצה? תודה על תשובתכם

מהי הגדרת השילשול , האם הצואה מיימית , כי אם כך הכיצד איננו מיובש. יתכן אכן מודבר רק בשינוי אופי היציאה , וילדים בגיל זה אשר יונקים יציאותיהם רכות עד נוזליות . כמובן מחלה זיהומית אפשרית - וירלית או חיידקית אך 3 שבועות הינם זמן ארוך לכך . יתכן שילשול כרוני - אך לאור שמירה על משקל ומצב כללי טוב , אינם דורשים ברור כעת. במידה ויופיעו הקאות ף מחלת חום או העדר עלייה מספקת במשקל יש להפנות לברור

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה