דלקת ריאות ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/12/2009 | 16:34 | מאת: דניאלה

בני בן 3. כבר 5 ימים עם חום נמוך בא והולך, שעות של חולשה ושעות שהוא בסדר. ישן באמצע היום לא מעט. בימים הראשונים היינו בטוחים שסתם וירוס ולא הלכנו לרופא, אתמול, אחרי 4 ימי מחלה הלכנו לרופא שלו ואחרי הקשבה לריאות הרופא החליט שזו דלקת ריאות קלה(כי שמע חירחור) ורשם לנו אנטיביוטיקה - מוקסיפן פורטה 3* 6מ"ל לשבוע. אני חוששת שהאנטיביוטיקה אולי מיותרת. האם אין צורך בבדיקות נוספות כדי לקבוע שזה הטיפול? - למיטב הבנתי אנטיביוקיה יעילה רק בדלקת ריאות חידקית. מדוע לא נשלחנו לבדיקת דם? הרי בדלקת ריאות ויראלית אנטי' לא עוזרת להחלמה, לא כן? - הילד מסרב בתוקף לקבל את התרופה וכל מנה כרוכה באחיזה אלימה בילד. יש אפשרות למתן התרופה לא כסירופ? (נר?) - האם לא דרוש צילום ריאות כדי לקבוע בוודאות שיש דלקת? אודה מאוד לתשובתך ועצתך. דניאלה

20/12/2009 | 12:08 | מאת: לירון

שלום לבן שלי היתה בעיה דומה כרונית ופתרנו אותה באמצעות הומאופתיה הוא התחיל לקבל דלקות ריאות בגיל 4 במשך שנתיים כול הזמן היה על אנטיביוטיקה - הרופאה שלנו בקופה בסוף המליצה לנו לנסות לשלב הומאופתיה היא הפנתה אותנו להומאופתית בשם אדית מנווה צדק ובאמת זה הביא סוף לשימוש באנטיביוטיקה כי פשוט הוא לא נדבק מילדים כמו מקודם ובאופן כללי לא חולה לירון

דלקת ריאות הינה אבחנה קלינית אשר לא בהכרח מחייבת בדיקות מעבדה וצילום , אך בכל זאת דרוש מעבר לחרחור אבחון של קושי בנשימה , וממצאים חד צדדיים ממוקמים על פני הריאה כמו כן ,מצב של מחלה מתמשכת - כלומר יתכן ומצב של מחלה וירלית מסתבך בזיהום משני חיידקי. אכן נכון כי רק בדקלת ראות חיידקית אנטיביוטיקה תעזו ר ויתכן כי במקרה של בנך יש מקום לתימוכין נוספים בעיקר לאור סרובו. הזמן הוא הפותר - אם לילד החום במגמת ירידה, אזי לא מדובר בזיהום חיידקי ואין צורך בטיפול, במידה וחום מתמשך , מופיעים כאבים בנוסף לקוצר נשימה יש צורך בצילום ובדיקות מעבדה ולעיתים אף טיפול תוך ורידי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה