פצעים בפה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/12/2009 | 21:42 | מאת: לי

מה יכולה להיות הסיבה לכך שלבני בן 3 יש פצעים בפה (מלווה בחום) היום ולפני כחודש. האם התדירות הגבוהה יכולה להיות סיבה של חוסר בוויטמינים ? הפעם החום לא גבוה (38) בפעם הקודמת החום היה מאוד גובה. לפני כחודש בבדיקת דם ההמוגולובין שלו היה 11. האם זה נמוך? אני נותנת ברזל בסוכריית ג'לי רשום ברזל פומארט 15 מ"ג. האם זה מספיק?

הסבירות הגבוהה ביותר הינה מדובר בשני ארועים של מחלה וירלית , כגון אנטרו או אדנו וירוס. אך אם יהיה ארוע נוסף יש לבחון את האפשרות של מחלת ה- PFAPA שזו תופעה של מחלת חום חוזרת ללא מזהם ידוע ומתלווה באפטות בפה , חום כ-3 ימים, בלוטות לימפה מוגדלות. כעת מומלץ רק לעקוב

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה