אינהלציה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

27/11/2008 | 17:52 | מאת: איריס

בתי בת חודשיים סובלת מצינון מזה 3 ימים: נזלת, שיעול וליחה. מקיאה אחרי האוכל. אין חום ובבדיקה אצל רופא המשפחה לא עבר לריאות. מטופלת בטיפות מלח לאף של בייבי קלין בלבד 4 פעמים ביום 2 טיפות + מכשיר אדים קרים. מאיזה גיל ניתן לעשות אינהלציות? האם מומלץ להוסיף אינהלציה לטיפול? האם יש להוסיף חומר לאינהלציה? בנוסף המליצו לי להשתמש בקרבול- האם ניתן בגיל חודשיים? תודה מראש :-) איריס

יש להפריד בין חלה בדרכי נשימה עליונים - כפי שיש לבתך ובהם הטיפול הינו פתיחת מעברי האף , מי מלח , שאיבות , השכבה מעט מורמת ואפשרי השימוש בקרבול שהתמצית המנטית בו גם היא מאפשרת פתיחה מסויימת של האף - לבין מלחות ראתיות או דרכי נשימה תחתונות כגון ברונכיוליטיס - אשר ניתן לאבחן בהאזנה לראות על ידי הרופא המטפל ואזי יש מקום לנסות טיפול באינהלציות אשר מכילות חומר מרחיב סימפונות . לכן , אין כל טעם באינהלציה . ישנם דיווחים על עזרה בשימוש באינהלציה עם מי מלח - אך לא הוכחה היעילות .

13/03/2012 | 21:07 | מאת: ליאת

מאיזה גיל מותר לעשות אינהלציה לתינוק? מי מלח, בודיקורט, מדובר על אף סתום ולכן קשה לה לנשום..

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה