2 שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/10/2009 | 19:22 | מאת: שרון

1. לבתי בת שנה וארבעה חודשים החלו קילופים בידיים וברגליים. חתיכות עור קטנות ש"נתלשות". לפני כשבועיים וחצי היתה לה דלקת בדרכי הנשימה והיא קיבלה אזניל, יכול להיות שזה קשור לאנטיביוטיקה? ואם לא, אז מה זה יכול להיות? 2. בנוסף, 2. בתי בת שלוש ורבע- מאז שהיתה קטנה היא מתקשה לישון. מגיל שנה וקצת הפסיקה לישון במשך היום וגם בלילה (אחרי 12 שעות ערות ויותר) היא לא נרדמת. היא קמה כל רגע וגם אם נשארת במיטה היא פשוט לא נרדמת. אמרו לי שכדאי לפנות למעבדת שינה. מה דעתך/ם? האם יש צורך בהפניה של רופא ילדים? תודה ושבוע מבורך.

1. קליוף בקצות האצבעות יכול לנבוע ממספר מחלות זיהומיות ושאינן זיהומיות - כדאי שרופא הילדים יבדוק במה מדובר , האם היתה לה מחלת חום ממושכת בשבועיים טרם הקילוף? אם כן - כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על ברור שנדרש. 2. חוסר שניה הוא תופעה שקשה להתמודדות , בעיקר נדרשים הרגלי שינה - להכנס למיטה בשעה מוגדרת וקבועה , החשכת החדר והרדמות - עליתים כאשר עוברים את פאזת הכניסה לשינה קשה להרדם. כן מעבדת שינה יכולה לאפיין את דפוסי השינה ולעזור בהכוונה - ניתן לקבל הפנייה מרופא הילדים , וניתן להסדיר תור , גם בהילל יפה עם התחייבות קופת חולים בלבד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה