כאבי בטן ועוויתות אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/09/2009 | 10:25 | מאת: לאה

זה יומיים שבני מתלונן על כאבי בטן חזקים, לקחתי אותו לרופאת משפחה ששללה אפנדיציט, וטענה שיש לו וירוס (ללא שילשולים וללא הקאות), הכאבים הם בעיקר בלילות הוא צורח וחסר שקט, הוא לא מצליח להירדם אפילו לא דקה ובוכה כל הלילה, נתתי לו קל בטן וזה לא עזר, נתתי לו לואיזה וגם לשווא, רק ב 5 בבוקר הוא הצליח להרגע ולעצום עיניים. האם אלה תופעות של וירוס, איך זה שבמשך היום הכאב רגוע יותר (כמעט ואינו) ובאמצע הלילה הוא מתעורר בצרחות. האם אולי מדובר בכלל בתולעים, למרות שהוא לא מתלונן על גירוד בתוסיק. אודה על תשובתכם אנחנו כבר שני לילות לא ישנים בין 23:00 ל - 5 בבוקר, אחר כך זה פחות או יותר נרגע. כבר יומיים התזונה שלו היא צנימים עם טיפת ממרח שוקולד, תפוח ומרק עוף תעזרו לי בבקשה תודה לאה

אפשרות אחת הינה תולעים , אפשר גם ללא אבחנה חד משמעית לנסות טיפול בוורמוקס, אפשרות אחרת הינה בלוטות לימפה בבטן אשר מוגדלות בעקבות זיהום וירלי וגורמות לכאבים ההתקפיים הנ"ל - ניתן לאבחן זאת באולטרסאונד במידה והכאבים מתמשכים. בכל אופן במידה ואינו מקיא ובמהלך היום מרגיש סביר ניתן להמתין כמה ימים לפני תחילת בירור מקיף.

15/09/2009 | 11:32 | מאת: לאה

ד"ר עדי קליין מיליון פעם תודה על תשובתך המהירה, מצד אחד הוא רוצה לאכול (כריך עם נקניק הוא ביקש הרגע) ומצד שני הוא מתלונן על כאבי בטן, רופאת הילדים אומרת לתת לו לאכול כרגיל, אני מפחדת שנעבור שוב לילה כמו אתמול שכל הלילה הוא צרח. מה דעתך? לחזור לכלכלה רגילה למרות כאבי הבטן? לתת בכל זאת כפית של וורמוקס? מתי? כמה ימים בערך אם זה וירוס זה אמור לעבור? תודה רבה רבה לאה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה