FTT לא מוסבר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/08/2009 | 20:17 | מאת: דרור

שלום! בני בן שבע (באוקטובר הקרוב). שוקל 16.5 ק"ג וגובהו 111 ס"מ. אני ואשתי גבוהים יחסית ואין רקע משפחתי ל-FTT. בגיל שנתיים וחצי עבר גסטרו ונשלל צליאק ובגיל חמש וחצי עבר בדיקות הורמון גדילה שנמצאו תקינות. במעקב דיאטנית נמצא שתזונתו סבירה לגילו. אנו אובדי עצות בנוגע לסיבת התפתחותו האיטית. רופא שראה אותו לאחרונה המליץ על בירור גנטי בנוגע ל"לעפעף שלישי". אשמח לקבל אינפורציה לגבי משמעות עפעף שלישי והשפעתו על מערכת העיכול וכן עצה לכיווני בירור נוספים. תודה!

אומנם משקל נמוך אך הדבר הכי חשוב מידת התפתחות הילד גם שכלית וגם מוטורית מציע להשלמת בירור לבציע הערכה אנדוקרינית ע"י אנדוקרינולוג ילדים

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה