גזים מרובים וחשש לצליאק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/11/2008 | 14:00 | מאת: תמי

שלום, לבני בן השנה ו-3 ח' יש לאחרונה (כחודשיים) גזים מרובים מאוד המלווים בכאבים בעיקר בלילה. הדבר מדיר שינה מעינינו כיוון שהוא מתעורר מזה כמעט כל חצי שעה. ביקרנו אצל רופא שטען שהוא שומע פעילות מעיים מעט מואצת אבל לא התרגש ושלח אותנו לדרכנו עם מרשם לקלבטן. הייתה איזושהי הלה לשבועיים והעניין חזר בעוצמה רבה. הלכנו שוב לבירור אצל רופאה אחרת שאמרה שלא שומעת או מרגישה משהו מיוחד והמליצה על פרוביוטיקה והתנזרות מקיטניות (מה שבכל מקרה לא ממש בתפריט). הלילה הוא שלשל פעמיים והצבע היה משונה- צהבהב בהיר-לבן עם ריח חריף ומוזר. היום חזרתי לרופאה והתעקשתי לקבל הפניה לבדיקת צליאק ועשינו את הבדיקה. חשוב לי לציין שהילדון במשקל די נמוך (נמצא באחוזון 3) מכיוון שאינו אכלן גדול, אנמי (נמצא בטיפול ברזל) ולאחרונה יש לו פריחה יבשה על הרגל, כנראה אטופיק דרמטיטיס. אנחנו לא רגועים ומחפשים כיוונים נוספים לבירור. ממהשעולה, האם אכן יש לחשוש לצליאק? האם לדעתכם יש כיוונים נוספים שכדאי לבדוק? תודה וסליחה על האורך..

התלונה העיקרית הינה גזים מרובים ו-2 יציאות שילושליות, אנמיה מחסר ברזל אשר שכיחה לגילו. עדיין אין בכך מספיק בכדי לחשוש אך כל מחלה יכולה להתחיל בביוטיה כך השאלה האם יש צורך לערוך ברור מקיף כבר כעת . נוגדנים למחלת הצליאק ניתן לשלוח , כמו כן יש למנוע משקאות ממתוקים ומוגזים אשר הינם אחד הגורמים השכיחים לכאבי בטן בגיל הפעוטות , מאחר והתופעה לא היתה בעבר - למרות שנחשף לקמחים - יורת סביר כי מדובר במחלה זיהומית בעמעיים מאשר מחלת תת ספיגה - לסיכום הייתי ממליצה לשלוח תרביות צואה חוזרות לחיידקים ופרזיטים , וכן נמנעת ממשקאות מוגזים ממותקים ובמידה ואין שיפור במהלך החודש הקרוב אכן שולחת נוגדנים לצליאק ובברור בהתאם.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה