סיסטיק פיברוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/06/2009 | 07:48 | מאת: עינת

בתי בת 9 חודשים, ומגיל חודשים היא משתעלת מאוד חזק, השיעול מלווה בפליטות/הקאות,שילשולים ואף חטפה פעמיים דלקת ריאות. הרופאה החליטה לשלוח אותה לבדיקה על מנת לשלול CF. גם אני וגם אביה איננו נושאים את הגן. האם למרות שאיננו נושאים את הגן יש סיכוי לחלות במחלה? תודה רבה ויום נעים.

בתורשה רגילה של העברה מההורים אם שניכם אינם נשאים הסיכויים הינם קלושים - למרות שעדיין לא כל הגנים ל- CF זוהו. אך בכל זאת קיים סיכון נמוך לחלות במחלה מאחר ולעיתים יכולות להופיע מוטציות - פגמים גנטיים חדשים בעובר ולא רק בתורשה מההורים. כדאי לבדוק בתבחין זיעה פשוט.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה