צואה קשה-תינוק קטן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/05/2009 | 15:16 | מאת: רונית

ד"ר שלום רב, בני בן שבועיים!. נולד במשקל 3500 ק"ג .ניזון מתחליף חלב (מטרנה חלבי). בשלושת הימים הראשונים לחייו ניזון מתחליף סימילק אדוונס (אשר ניתן בבי"ח בו ילדתי). לאחר השחרור מבי"ח החלפתי המזון למטרנה (ללא סיבה מיוחדת, בתי הגדולה ניזונה בעבר ממטרנה וראיתי כי טוב...). אציין כי איני מניקה כלל. מזה כשבוע סובל מיציאות קשות במרקם פלסטלינה או גללים בצבע צהוב חרדל, המלוות בבכי והתאמצות. אציין כי השבוע הראשון לחייו היה עם יציאות תקינות (בבית החולים היציאות היו בתחילה בגוון חום ואח"ח השתנו לצבע חרדל. גם לאחר החלפת התמ"ל למטרנה ,היו לו במשך שלושה ימים יציאות תקינות כפעמיים שלוש ביום ורק אח"כ המרקם השתנה). כרגע יש לתינוק יציאות קשות פעם ביום. הוא מתאמץ בוכה ומתפתל, בסופו של דבר הצואה מצליחה לצאת רק לאחר שאני מרימה/מקפלת את רגליו כלפי הבטן (איני משתמשת בכל מיני שיטות של מדחום לתוסיק וכו'..). מה עושים? התינוק סובל והוא רק בן שבועיים.... רונית

יציאות חרדליות אינן מעידות על עצירות, אך במידה והתינוק מתקשה לתת יציאות יתכן וקיימת עציורת. במידה והתופעה ממשיכה גגם לאחר תקופת הסתגלות לכלכלה - כשבוע , מומלץ לנסות לרכך את היציאות באמצעים טבעיים כגון חשיפה לעגבניה מגוררת - מספר טיפות וכמו כן לבדוק האם אין גורמים אחרים לעצירות - ולפכיך להבדק אצל הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה