בעיות אוכל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/11/2008 | 15:23 | מאת: אורית

בני בן שנתיים ומאד קשה לי איתו בנושא האוכל. זה מתחיל בהעדפה שלו לאוכל רך ופחות קשה ומוצק (למרות שביסקויט או עוגיה או לחם או חביתה) אין לו בעיה והוא מבקש גם.אך דברים כמו שניצל, קציצה,לביבה ועוד דברים במרקם קשה הוא די עושה בעיות ויורק לרוב.הוא אינו מאכיל את עצמו עדיין - לעיתים לוקח את הכפית ומנסה להכניס אותה לפיו אך לא מתמיד בזה וכך יוצא שאת כל האוכל אני מאכילה אותו. הבעיה הכי גדולה מבחינתי היא שאינו פותח את הפה- בקושי פותח חצי פה וכך בקושי נכנס אוכל בכל ביס מה שגורם לכל ארוחה להימשך המון זמן ולעייף אותי ואותו.. אציין כי הוא אופיין בגיל צעיר יותר כהיפוטוני עם חולשה בשרירים והתחיל ללכת רק לפני חודשיים בערך. שאלתי היא האם יש מה לעשות בנושא האוכל?האם זה יסתדר מעצמו?אציין כי הוא כן רוצה לאכול ולא בוכה או מסרב לאכול או לנסות טעמים אך כמו שציינתי זה לוקח המון זמן ודורש סבלנות אדירה מצידי. אודה לתשובה מהירה. ח

בעיות אוכל בגיל שנתיים הינן נושא שכיח ביותר בכלל אוכלוסיית הילדים. קיימת חשיבות להמנעות מהפיכת האוכל כנושא לעימות , ויכוח , וכחניות עם הילד בכל גיל ובפרט בגיל הזה. מאחר וציינת כי קיימת היפוטוניה קלה - הייתי ממליצה להתגמש עם הילד ולנסות בהאכלה של כלכלה רכה יותר אך מגוונת - במקביל במהלך הערכה במרכזי פיזיוטרפיה המומלצים לילדים עם היפוטוניה אף קלה בלבד להעריך שוב מנגנון בליעה ולקבל הדרכה בדבר שלבי ההאכלה של ילדך.

05/11/2008 | 16:58 | מאת: אורית

האם לא לתת לו בכלל לנסות דברים מוצקים יותר כגון קציצה חתיכות ממנה ולא מעוך? או פיצה חתיכות, פשטידה, פתיתים, וכיו"ב? הפחד שלי שהוא יגדל ויתרגל בעצם לאכול רק כלכלה רכה ולא יהיה מוכן לטעום משהו אחר בגיל יותר גדול- הרי לא כל שנות חייו אטחן לו את האוכל? או שכרגע לעזוב אותו לנפשו בקטע הזה ולתת לו מה שהוא אוהב שזה אוכל רך בעצם? מה לגבי זה שהוא כמעט לא פותח את הפה? ואין לזה קשר לאם הוא אוהב או לא את האוכל כי גם במאכלים שהוא אוהב הוא מגיב זהה????

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה