כאבי בטן כרונים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/12/2015 | 23:08 | מאת: שגית

שלום רבת בתי בת ה- 12. גילנו צליאק לפני כ-3 שנים. אנחנו שומרים על דיאטה נטולת גלוטן בצורה הדוקה. כל הבית אוכלים ללא גלוטן. במשך 3 השנים בתי סבלה מכאבי בטן כרוניים שיש תקופות שהם ממש קשים וחזקים. בדקנו הרבה כיוונים: פיכולוגי, לקטוז, רגישויות אחרות, אך לא נמצא הגורם לכאבי בטן. בשלושה שבועות האחרונים כאבי הבטן החריפו, בבדיקת צואה התגלתה סלמולאנה, אך אין שלשולים רק כאבי בון חזקים הפגועים קשות באיכות החיים. וגם כדורים נגד כאבים לא עוזרים. אשמח לתגובתכם והמלצתכן

להבנתי מדובר על שילוב של צליאק עם זיהום חיידקי. המלצתי בשלב זה לגשת לרופא הגסטרואנטרולוג המטפל בצליאק ולקבל ממנו המלצות על המשך הברור והטיפול.אין דחיפות מיידית , אך יש לבצע תכנית ברור עתידית.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה