כאבי בטן תחתונה לילדה בת 12

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/02/2015 | 14:45 | מאת: סיון

בתי בת ה-12 וחודשיים סובלת כבר כחודש וחצי מכאבים בבטן התחתונה (כ-3-5 ס"מ מתחת לטבור במרכז הבטן). לפי התיאור שלה הכאבים לא חדים ("נודניקים"), אך מעיקים ומפריעים לאורח חיים רגיל. בשבוע האחרון הכאבים מקרינים לאזור הגב התחתון. בבדיקות דם ושתן לא התגלו סימנים לדלקת כלשהי. בבדיקת רופאת ילדים הבטן רכה ללא רגישות. בבדיקת גינקולוג גם הכל היה תקין (כולל אולטרסאונד). טרם קיבלה מחזור. לדברי רופאת ילדים, אלה כאבים שלפני הופעת הווסת הראשונה וייעלמו עם הופעתה. בינתיים לקחת אקמול במקרה הצורך. אציין, שאצלי הווסת הראשונה הופיעה בגיל 11.5. בתי בד"כ בריאה, פרט למעקב נפרולוג בשל קריאטינין מעט מוגבר שהתגלה במקרה לפני כשנתיים-שלוש. אך גם בתחום הזה הבדיקות (דם, שתן, US כליות) שבוצעו בחודש אוקטובר האחרון היו תקינות. שאלתי: 1) איזו סיבה אחרת יכולה להיות לכאבי בטן? 2) איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות עוד, כדי לגלות את הסיבה? בתודה מראש על התשובה.

יש לבצע בדיקות צואה לתרבית ופרזיטים. בנוסף יש לבצע בדיקות דם לשלילת צליאק וכן ניסיון עם דיאטה דלת לקטוז לשלילת אי סבילות לחלבון חלב פרה. ביקורת רופא נשים- לשלול imperforated hymen. במידה והכל תקין וכאבי הבטן ממשיכים יש לשקול לפנות לגסטרו ילדים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה