ריח שתן חריף לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/07/2014 | 11:21 | מאת: ליהי

ביתי בת 4 חודשים. יונקת מלא. כבר כחודשיים סובלת מכאבי בטן פתאומיים וחזקים מאד. בטן רכה, אבל הילדה צורחת מכאבי בטן. הייתי איתה במיון כשזה התחיל, בדיקות השתן והדם היו תקינות. רופאת המשפחה סברה כי מדובר בגזים. בשבועיים האחרונים יש לשתן שלה ריח מסריח- כמו של שלשול / צואה. מה זה יכול להיות, ואיך לטפל? תודה!

ריח חריף של שתן יכול להעיד על דלקת בדרכי השתן. יש לפנות לבדיקת רופא ולבצע תרבית שתן לצורך שלילת דלקת. ריח חריף יכול להיות גם נורמלי. בכל אופן יש לפנות לבדיקת רופא. אין להתחיל טיפול אנטיביוטי טרם ביצוע תרבית שתן. בגיל צעיר כזה שתן לתרבית ניתן לקחת רק בעזרת קטטר. אין להסתמך על בדיקת שתן שקית לצורך תרבית.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה