בלוטות לימפה מוגדלות מאוד בתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/05/2014 | 20:04 | מאת: יעל

שלום, לפני כשלושה חודשים הבחנו בבליטה בצד הימני התחתון של הלסת. בתחילה סבר הרופא כי מדובר בשקד נפוח בעקבות מחלה משבוע קודם. לאחר שלא חל שיפור במשך שבוע ביצענו בדיקות דם. כיוון שאת הבדיקה עשה במקרה רופא המתמחה בלימפה הוא עשה בדיקה במקום ואמר שלא מדובר בשקד נפוח כי אם בבלוטת לימפה נפוחה והפנה אותנו לבדיקת אולטרסאונד. בבדיקה נמצאה בלוטת התריס על שתי אונותיה בגודל ומרקם תקינים . באזור תת לסתי ימני נסרק צבר קשרי לימפה מוגדלים והיפראמים אך בעל צורה תקינה. בבדיקת דם וירולוגיה CMV IgG שלילי CMV IgM חיובי VCA IgM: חיובי VCA IgG: חיובי EBNA IgG: חיובי חלש CRP גבוהה (2.4 mg\dl) Atypical Lymphocytes 5.8% לימפוציטים 44.2% אאזינופילים 0.12 לימפוציטים 8.51 (55.6%) מונוציטים 1.38 (9%) טסיות - גבוה 457 ESR - 80 mm/h LDH-Lactic Dehydrogenase 733 u/l יתר הפרמטרים בטווח בנורמה. מדדי המוגלובין נמוכים כיום לאחר כמעט שלושה חודשים עדיין הבלוטות נפוחות ובבדיקה נראה כבד מוגדל. במהלך הזמן הייתה ירידה בנפיחות הבלוטות וחזרה של הנפיחות בשתי הבלוטות בצורה די סימטרית. האם זה סביר שעד עכשיו לא חל שיפור בנוגע לבלוטות הלימפה? האם יש צורך בבדיקות כלשהן? רופא הילדים אמר שמדובר במחלת הנשיקה או ב CMV אך לפי מה שהבנתי בטווח הזמן המדובר הילד כבר היה אמור להחלים. מצטערת על ההודעה הארוכה, אשמח לעצתכם

שלום רב - קרוב לוודאי שמדובר אכן בזיהום ויראלי, אך בנפיחות בבלוטות הלימפה במשך 3 חודשים יש מקום לביצוע ייעוץ רופא אף אוזן גרון לצורך המשך מעקב ובירור.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה