מחלה אצל בת שנה וחודשיים ויראלי או זיהומי ?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/09/2013 | 14:36 | מאת: גדי

בתי בת שנה וחודשיים, יש לה כבר 10 ימים מחלה. זה התחיל בצינון נזלת שירדה כמו מים. אח"כ היה חום אבל לא גבוה. היו הרבה שיעולים בעיקר בלילות. עכשיו בימים האחרונים יש לה בלילה חום גבוה סביב ה 40 מעלות. נותנים לה אקמולי/נורופן וזה מוריד את החום. רואים שהיא סובלת, קצת נאנקת בשינה. הנשימות קצרות. הרופא שלה בדק אותה, עשינו בדיקות דם ומצורפות התוצאות. האם נדרש פה אנטיביוטיקה או כל טיפול/בדיקה אחרת? האם סביר שילדה תהיה חולה 10 ימים? שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה WBC K/ul 7 NEUT% % 54.1 NEUT.abs K/ul 3.8 LYM% % 26 LYMP.abs K/ul 1.8 LUC% % 3.6 MONO% % 15.6 MONO.abs K/ul 1.09 EOS % % 0.3 EOS.abs K/ul 0 BASO % % 0.3 BASO abs K/ul 0 RBC M/ul 4.26 HB g/dl 12 HCT % 36 MCV fL 84.7 MCH pg 28.2 MCHC g/dl 33.3 RDW % 14.1 MACRO% 0.2 MICRO % 1.8 HYPO % 1.7 PLT K/ul 277 MPV fL 7.2 LUC abs K/ul 0.25 תודה גדי

ספירת הדם אכן מתאימה למחלה וירלית. בהחלט ישנן מחלות אשר נמשכות כ10 ימים. אם החום עדיין נמשך כדאי לחזור לרופא ולברר משום שחום מעל שבועיים דורש בירור נרחב יותר.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה