מכה בראש לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/08/2013 | 20:44 | מאת: דוד

שלום, בתי בת שנתיים נפלה מגובה של כמטר, נפלה על הצד אך קיבלה גם מכה בראש. היא לא אפטית, לא מקיאה, "מדברת" רגיל. לא נראית נפיחות במקום שקיבלה את המכה. מצד שני - היא היתה נראית קצת עייפה מהרגיל, וההליכה שלה הייתה קצת "מסטולה". עד שאצליח לתפוס רופא מהמוקד של הקופ"ח - האם כדאי לרוץ למיון? מצד אחד אני מעדיף ללכת על בטוח, מצד שני לא יודע כמה המיון זה מקום בריא בשבילה כרגע באופן כללי.

בכל מקרה של חבלת ראש משמעותית כדאי לפנות לבדיקת רופא. במקרה של שינוי התנהגותי ועייפות לעתים נשקול ביצוע CT מח. בוודאי שאם מופיעות הקאות, פרכוס או ישנוניות יש לפנות למיון מיד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה