אולטרא סאונד מוח ביילוד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/12/2008 | 15:38 | מאת: הגר

שלום, נולד לי תינוק לפני יומיים בלידה קשה וארוכה שהסתיימה בוואקום. הייתה מצוקה עוברית וציון האפגר נמוך. לכן נעשה us למח. הממצא: ללא עדות לדמם טרי או הסתיידות. חדרים צרים. רושם לאקוגניות מוגברת דיפוזית בפרנכימת המח המתבטאת בגרגור דיפוזי עדין. בצקת?! מלבד זה נעשתה לו גם בדיקה נוירולוגית שהייתה תקינה. מה משמעות הממצא ומה משמעותה של בצקת במוח היילוד? וחדרים צרים?

ה- US הינו בדיקת עזר אשר נותן תמיכה לממצאים קליניים - במידה והבדיקה הנוירולוגית תקינה , הילד אוכל היטב , עולה במשקל - קרוב לודאי לא מדובר בבצקת מוחית אלא מצב שלאחר וואקום , אשר יחלוף. במידה וישנם סימנים נוירולוגיים יתכן וזה סימן לבעייה נוירולוגית אשר תדרוש מעקב המשכי. בכל אופן - לעת עתה יש לעקוב אחר התינוק נוירולוגית וקרוב לוודאי לקראת שיחרורו יתבצע US חוזר להשוואה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה