סימנים כחולים במותניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/12/2010 | 19:02 | מאת: נט

סמנו לב כי לבתי בת 7 לפעמים מופעים סימנים כחולים קטנים כמו מכה (בגודל של כפתור יחסית קטן) באיזור של מותניים על מקדימה או מאחור בדרך כלל מדובר בסמה סימנים בודדים אשר נעלמים תוך מספר ימים. הסימנים אינם כואבים לה ולא ניתן לוודאות לומר האם זו מכה או לו , הסימנים האלו אצלה מגיל 4 לפחות אבל תמיד חשבתי שאלה הם מכות אלה שרופאת הילדים אמרה שבמקומות האלו נדיר יש סימנים כחולים בעקבות מכות חוץ מזה הם תמיד קטנים כאילו מכה מפינת שולחן . אבקש לדעת האם אלו סימנים שאמורים לעורר דאגה אצלי . פרט לאוושה קטנה בלב שהובחנה רק לאחרונה ובמקרה, ללא סימנים מוקדמים ,ובעקבות זה גמישות יתר בידיים .הילדה בריאה רגועה ושקטה מאז שנולדה מחמת אופיה מפותחת היטב פרט לעכוב פיזי קל בגלל הגמישות. אודה על תשובתכם בברכה

נכון אין זה מקום סביר למכות, אך אין הרבה אבחנה מבדלת, יתכן ואלו המנגיומות שאלו רשת כלי דם. בכל אופן מאחר וזה תקופה כה ארוכה אצלה אין מקום לדאגה

20/12/2010 | 23:56 | מאת: נט

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה