מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/08/2010 | 22:39 | מאת: נאוה

00050054הבת שלי בת 9 וכבר 16 ימים סובלת מחום גבוה (בין 39 ל-40) 3 פעמיים ביום,כאבי בטן וגרון.בדיקות דם אבחנו מחלת נשיקה עם פגיעה בתפקודי כבד וכן בבדיקה פיזית של הרופא נמצא כי גם הכבד וגם הטחול שלה מוגדלים.הרופא ביקש להמנע מכל פעילות מחשש לקרע בטחול. יש לי שתי שאלות: האחת היא האם לא חסר אחריות מצידי שלא לרוץ לבי"ח אחרי 16 ימי חום גבוה? השניה היא איך אני יכולה לדעת אם יש קרע בטחול ודימום פנימי והאם יכול להיות מצב שיהיה קרע קטן מאד שלא ניתן לזהות מיידית ואשר עלול לגרום לדמום פנימי ולנזק עתידי? אני מאד מודאגת ומקווה שאוכל לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה נאוה

נאוה, אין מקום לדאגה, מחלההנשיקה הינה מחלה שכיחה אשר כאשר אובחנה יכולה לגרום לחום אף 3 שבועות ויותר. קרע בטחול לא יכול שלא להתבטא בכל עוצמתו , מדובר בדימום פנימי נרחב אשר באופן נדיר ביותר מתרחש במחלת הנשיקה וזאת רק בילדים המתאבקים או מחשקים כדורגל...מומלץ מנוחה ומעקב רופא מטפל בלבד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה