שלשולים הקאות ודלקת אוזניים אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/12/2008 | 15:05 | מאת: נעמה

שלום, בני בו שנה וחודשיים, ואתול הוא התחיל להקיא ולשלשל. הוא מקיא כל מה שהוא אוכל או שותה, כאשר מתלווה לקיא רירית כזו, או ליחה, והוא משלשל נוזל צהוב. מה עושים. אני מפחדת שהוא יתייבש - למרות שאני מקפידה על מתן נוזלים, מינרלים אלקטרוליטים וכד'. בנוסף, בדיקה אצל הרופא העלתה דלקת אוזניים - דבר שתמיד מתלווה לכל וירוס שבני "חוטף". פניתי לרופא הומאופת שרשם תרופה הומאופתית, ואולם זה לא עוזר. מדי חודש הוא מקבל אנטיבוטיקה לטיפול בדלקת. האם יש טיפול להקאות והשלשולים. האם יש טיפול שיחסל פעם אחת ולתמיד את את הדלקות אוזניים? אודה על תשובתכם בדחיפות, נעמה

נעמה , הקאות ושילשולים בעונה זו נגרמים בדר"כ ע|"י וירוס , הטיפול הינו מתן נוזלים ואלקטרוליטים , אפשר לתת מינרלי , הערכת ההתייבשות הינה ע"פ כמות השתן שנותן ( קשה להעריך בשל השילושלים ) ומידת ערנות ומצב כללי - בכל ספק במידה והשילשולים מרובים מאד כדאי להבדק. דלקות אזניים חוזרות הינן תופעה שכיחה מאד בילדים , בחלק מהמקרים הינה מחלה חיידקית ובחלק לא פחות הינה ע"י זיהום וירלי - יש בהחלט להבדיל בין נולזים , באזניים , לבין דלקת אזניים חריפה המלווה חום , אודם ובלט של עור התוף . \ בכל אופן ניתן לנסות לייבש נוזלים כרוניים באזניים ע"י תרופות מורידות גודש - יעילותן מוטלת בספק , ובמידה ואכן יש דלקות חוזרות חיידקיות בכל פעם ( המצגיבות לטיפול אנט' ) אזי יש בהחלט לשקול החדרת צינוריות ניקוז. בכל אופן בשלב ראשון הייתי מוודא שאכן בכל פעם שאומרים שיש דלקת אזניים האם באמת יש חום ותהליך חריף של זיהום.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה