תזונה בסויה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/07/2010 | 17:49 | מאת: מעין

שלום רב בני בן שנה וחצי. לפני כשלושה חודשים הוחלט כי בני אלרגי לחלב והומלץ לעבור למזון על בסיס סויה. שתה מדי יום כ3 בקבוקים של 120 CC, אכל מעדני סויה, ויש לצין שהיות ונמצא בנעמת גם שם משמשים מדי פעם בסויה. לאחרנ ששמעתי מחברה בדקתי באינטרנט וראיתי כי תזונה בתינוקות בסויה יכולה לגרום לבעיות עקרות ובעיות בבלוטת התריס. רציתי לדעת על איזה כמויות מדובר? האם בכמויות שעד עתה קיבל יש סכנה ומה ניתן לעשות הלאה? ומוע רופאים ממליצים על תזונה זו? תודה רבה מעין

הזנה בתחליף חלב על בסיס סויה לא גורם לעקרות. בסויה גיימים יותר פיטואסטרוגנים אשר ידוע כי נספגים לדם . אך הכמות בטוחה ואינה גורם סיכון ישיר. הרעיון הינו להיות בטוחים כי אלרגי לחלב לפני שמחליפים כלכלה זה הכל , כי אם הוא כן יכול לסבול כלכלת חלב פרה אולי זה עדיף , אך אין כל סיכון בכלכלת סויה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה