שלשול ילד בן 5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/07/2010 | 11:52 | מאת: לילי

שלום רב, בני בן החמש משלשל כבר שבוע ימים. ביומיים הראשונים זה היה שלשול חריף ביותר, ומאז הוא משלשל פעמים רבות במהלך היום. בעיקר בשעות הבוקר, הוא יכול לשלשל 5 עד 6 פעמים בשעה. במהלך היום, הוא הולך כל שעתיים בערך. בהמלצת רופא הילדים המשכנו בתזונה כמעט רגילה. אך בינתיים חלף שבוע והילד מתענה. האם יש צורך בבדיקות כלשהן או שיש דרך להקל עליו ?

מומלץ להקפיד על שתייה מרובה בימים אלו , במידה והוא סובל מאד ניתן לנסות להמנע מעט ממוצרי חלב אשר לעיתים מגבירים מעט את היציאות הרכות באופן משני . מאחר ואין לו חום, ומצבו הכללי משביע רצון אין כעת צורך דחוף בבדיקות נוספות. לוודא שנותן שתן בהיר.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה