מחלת הפה והטלפיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/07/2010 | 17:58 | מאת: גלי

ביתי בת 11 חודשים, מזה כיומיים עד אתמול היתה עם חום גבוה 39.5 ללא ירידת חום גם לאחר אקמולי, נורופן ואמבטיות פושרות. אתמול הרופאה טענה כי מדובר בדלקת גרון. הילדה לא מסוגלת לאכול כלום ולא לשתות. ממש דוחפים לה מים בכפית כל כמה זמן שלא תתייבש. היום הרופאה טענה שכנרה מדובר במחלת הפה והטלפיים. הציעו לי לתת לה חלב עיזים מה שנראה לי לא אחראי לתת חלב לא מפוסטר לילדה כה קטנה. האמנם? האם יש דרך נוספת להקל עליה?כרגע החום ירד אבל הכאב ממש לא. הפסקתי להניק לפני כשבוע רוצה לחזור לזה בגלל המחלה . האם מגע ישיר בין השד לפה "הנגוע" עשוי להדביק אותי? כל הצעה דיעה עשויה לעזור. בתודה מראש, גלי

זו מחלה וירלית אשר חולפת במהלך שבוע באופן עצמוני. יש רק להקפיד על שתייה מרובה , ניתן לנסות להקל ע"י טיג'ל לפני ארוחות או שתייה. ולעקוב אחר מתן שתן למניעת התייבשות. המחלה וירלית ומדביקה טיפתית עוד לפני הופעת הנגעים ולא ישירות במגע עם השד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה