campylobactor positive

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/11/2008 | 14:08 | מאת: ענת

שלום רב, בעיקבות שבוע שלם של שילשולים, כולל שילשול דמי ביומיים האחרונים, אצל בני בן השנה ושלושה שבועות הרופאה לקחה בדיקות דם וצואה. אשמח אם תחווה/י דעתך על התוצאות. לפני הגעת תשובות בדיקת הצואה הרופאה אמרה שאין מה לדאוג כיוון שאלו לא נורמות לילדים והדבר היחיד שמצריך טיפול הוא חוסר בברזל (מטפלת בנתינת 6 טיפות פריפל 3 ליום). היום גיליתי שגם הCampylobacter positive. בעיקבות קריאה על כך באינטרנט אני מודאגת. האם ההדבקה היא רק דרך מזון או שילדים יכולים להדביק אחד את השני (כל הגן משלשל). האם יתכן שהמזון בגן נגוע? אם השילשול הפסיק (אתמול), האם זה אומר שהחיידק איננו כבר או שהוא נשאר רדום בגוף ויכול להתפרץ שוב? האם אפשר לא לתת טיפול אנטיביוטי (כמו שכתוב באינפורמציה שמצאתי באינטרנט), אם הסימפטומים כבר אינם? וובכלל איך מטפלים בחיידק זה אצל תינוקות? אילו סכנות ארוכות טווח, אם בכלל, אפשריות אחרי הדבקות בחיידק זה? אבי חולה סרטן ומטופל בכימותראפיה, האם להרחיקו מבני גם אחרי שהסימפטומים נעלמו? אשמח לשמוע את חוות דעתך בעיקר בנוגע לחיידק ובנוסף לגבי התוצאות שמחוץ לנורה. נ.ב התוצאות שאינן בנורמה הן: HGB 10.2 g/dL 10.3-12.5 *(.........) HCT 30.5 % 32-42 *(.........) RDW-CV 18.0 % 11.5-15 (.........)* Lymphocytes % 48.0 % 50-70 *(.........) Monocytes % 13.0 % 2-10 (.........)* Monocytes 1.79 K/uL 0.1-1.4 (.........)* וכמובן, Campylobacter positive המון תודה וסליחה על הפירוט המייגע, פשוט מודאגת מאוד!

אתחיל בסוף - כל בדיקות המעבדה תקינות לגילו של בנך . גם המוגלובין מעל 10 בגיל שנה אינו מחייב טיפול מונע בברזל , אך בהחלט אפשרי. לגבי החיידק , קמפילובקטר מהווה אחד משלושת הגורמים החידקיים לשילשולים דמיים בגיל זה , במידה והמחלה חלפה לחלוטין בהחלט לא מחייב הטיפול האנטיביוטי - אך ההפרשה בצואה יכולה להמשך גם לאחר הפסקת השילשולים . היתי ממליצה להקפיד על הגיינת שטיפת ידיים קפדנית תמיד ובעיקר במגע עם הסב. סיבוכי החיידק בטטוח המיידי הם מחלת שילושלים קשה, התייבשות ופגיעה במעי ( דבר שלא נראה אצל בנך ) ולטווח ארוך ישנו סיבוך אימונולוגי נדיר המתבטא בחולשת שרירים וקושי בהליכה - לא ניתן למנוע סיבוך זה על ידי הטיפול האנטיביוטי והוא נדיר ביותר .

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה