הצטברות נוזלים בבטן (נפוחה) ובשרירי הרגליים.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/04/2010 | 17:39 | מאת: אלי קורן

שלום רב לצוות הרופאים !הנכד שלי בן שנתיים ו3 חודשים מתגורר בקליפורניה ארה"ב, מזה כ10 ימים הילד הפסיק ללכת וגילה סימני חולשה ועייפות, יומיים לאחר מכן החל להתנפח בבטן בצוואר ושרירי הרגליים, עקב כך אושפז ועבר סידרת בדיקות דם (תקינות), אולטרה סאונד לצוואר (לימפות מוגדלות מעט נאמר להורים שזה די טבעי למצבו)נעשה סיטי בטן (תקין) ואמ.אר. איי.לעצמות (תקין), בבדיקת השתן עודף פרוטאין ,תפקוד כליות תקין, אין חום אין דלקת גרון, בנפיחות עקב הצטברות הנוזלים יש עליות וירידות,נאמר להורים שזה ויראלי ולא נותנים שום טיפול חוץ מאינפוזיה , הילד אוכל לא רע, האם ידועה לכם תופעה דומה והאם לא צריך טיפול תרופתי במקרה כזה ? נודה לכם על כל תשובה בנושא.

לפי התאור שניתן כאן ועקב חוסר בנתונים קשה להבין באיזו מחלה מדובר ולכן אין אנו יכולים ליעץ במקרה זה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה