חיסונים לפני נסיעה לתאילנד

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

16/08/2009 | 16:45 | מאת: אלמוני

שלום רב, אני נוסע לתאילנד בעוד כחודש וחצי לשלושה שבועות,לא טיול הרפקני גב,בנגקוק וכמה איים בדרום לפני 10 שנים עשיתי חיסון נגד צהבת B בסידרה של כמה זריקות,בגלל שלא מצאו מספיק נוגדנים,עשיתי בוסטר לפני חודשיים. האם חשוב לי לבדוק בבדיקת דם נוספת שיש רמת נוגדנים מספקת לפני הנסיעה,,או מספיק הבוסטר. כמו כן עשיתי גם חיסון לצהבת A באותה תקופה, האם זה חיסון ארוך טווח? בבדיקת דם היה רשום לי Hepatitis A - IgG POSITIVE האם אני מחוסן או צריך שוב חיסון ל צהבת A? הבנתי שלתאילנד עלי להוסיף טיפוס הבטן ובמידה ואבקר בצפון אצטרך גם חיסון נגד דלקת קרום המוח היפנית. האם יש חיסונים נוספים אותם הכרחי לעשות? אשמח לתגובה

אם חוסנת פעמיים כנגד צהבת A אין צורך לחזור על החיסון, אם לא השלם את החיסון השני - אמנם יש לך נוגדנים כנגד הוירוס אך חיסון שני מאפשר הגנה לאורך זמן רב. השלם גם טיפוס הבטן אם לא בוצע ב 3 שנים אחרונות יש עוד עצות שונות בנוגע ליתושים באיי הדרום וטיפול במקרה של דלקת במעיים כדאי להתייעץ עם רופא שעוסק בתחום מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה למטיילים ראשון לציון - עין הקורא 10 טל. 03-9666333

05/11/2009 | 15:38 | מאת: יהלי

מנהל פורום רפואת מטיילים