קדחת דנגה או שפעת?

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

29/12/2009 | 17:42 | מאת: לי

שלום, לפני כשבוע וחצי חזרתי מחודש בדרום תאילנד. יומיים אחרי החזרה החל כאב גדון שהתפתח כעבור יומיים לחום של 37.9. כיום, 8 ימים אחרי הופעת כאב הגרון, החום שלי עולה ויורד בין 37.6 ל36.5, וההרגשה הכללית היא של שפעת.זו גם היתה האבחנה של רופא המשפחה שהלכתי אליו אתמול, והיא כמובן הכי מתבקשת, אבל בעקבות קריאה באינטרנט ובעקבות העובדה שאין שיפור כבר שבוע אני מבין שישנה אפשרות נוספת. האם ניתן לאבחן את הקדחת בבדיקת דם פשוטה שאוכל לעשות בקופת חולים?

התמונה לא אופיינית לדנגה. בכל מקרה גם דנגה היא מחלה ויראלית ואין כנגדה טיפול ספציפי. ניתן לבצע בדיקת דם לדנגה בבית חולים. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה למטיילים טלפון 03-9666333 http://www.travelmed.co.il

31/12/2009 | 18:46 | מאת: לי

מנהל פורום רפואת מטיילים