נסיעה לקובה, קוסטה ריקה ופנמה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

14/08/2015 | 22:12 | מאת: רועי

דר שלום אנו שוקלים נסיעה ראשונה למדינות קובה, קוסטה ריקה ופנמה , במסגרת טיול מאורגן לכ-3 שבועות בסוף ספטמבר. 1. אני בן 64, לאחר כריתת טחול עקב תאונת דרכים (2003), לאחר ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי (2010), מקבל אספירין וריתמקס בשל פרפור פרוזדורים התקפי. קיבלתי חיסונים לצהבת A, טייפואיד 2. אשתי בת 57, ידוע על חסר G6PD, ונטייה קלה לדמם ממושך לאחר חתכים בשל טרומבוציטפניה קלה עם ערכים יציבים סביב 100 אלף, והפרעה קלה בתפקוד טסיות- ארגרציה מעט לחקויה על אפינפרין (55%), ותקינה עם יתר האגוניסטים. יתר בירור הקרישה שבוצע בעבר היה תקין. מחוסנת כמוני לצהבת A, טייפואיד. שאלתי 1. האם לדעתך לאחד משנינו יש סיכון מוגבר לסיבוכים במקרה של הידבקות בקדחת דנגי? 2. האם באזורים אלו יש צורך לטיפול מונע מלריה? 3. האם קיים סיכון מוגבר לסיבוכים ממלריה לאור הרקע הנ"ל? 4. האם לאור העדר טחול כדאי לקחת אנטיביוטיקה בהופעת חום עד הגעה למרכז רפואי? על מה היית ממליץ? תודה

מצטער אבל לאור מורכבות הרקע הרפואי לא ניתן לפרט באמצעות האינטרנט פנו בבקשה למרפאת מטיילים לקבל ייעוץ מפורט שיכלול גם את מפות המלריה באזורים שבהם תשהו ומרשמים לתרופות מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים