חצבת באירופה, כימותרפיה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

26/08/2018 | 08:33 | מאת: מירה

שלום, אני בת 70, זה עתה סיימתי טיפולים כימותרפיים, ברצוני לנסוע לאירופה אבל אני חוששת עקב התפרצות החצבת, בגילי אני אמורה להיות מחוסנת, אבל בכל זאת יש ירידה במערכת החיסונית של הגוף עכשיו, יש המלצות במצב הזה?

בסיום של טיפול כמוטרפי המערכת החיסונית מוחלשת לתקופה של כחצי שנה בערך. בתקופה זו אסור לתת חיסונים חיים מוחלשים אלא רק חיסונים מומתים. החיסון לחצבת מורכב מ 3 וירוסים לפחות (חצבת, אדמת, חזרת) והם כולם חיים מוחלשים. לפיכך אסור לך לקבל חיסונים אלו. התייעצי לגבי הנסיעה גם עם האונקולוג שלך. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-966633

26/08/2018 | 09:33 | מאת: תודה

תודה על התשובה!!

מנהל פורום רפואת מטיילים