טנזניה- מחלות שעלולים לחלות בהן עקב הנסיעה ליעד

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

23/08/2018 | 07:37 | מאת: שיר

שלום רב, אחותי נוסעת למשלחת בטנזניה לשבועיים. היא עשתה את החיסונים המומלצים לפני הנסיעה ליעד. האם החיסונים שעשתה לפני שנתיים כשטסה לדרום אפריקה עדיין תקפים לעכשיו? או שהיא צריכה לחזור עליהם? מה הסיכונים בנסיעה ליעד זה מבחינת מחלות? (פרט לאלו שנעשו חיסונים עבורן). אני מאד היסטרית כי אני דואגת לה מצד אחד, ומצד שני אני בהריון חודש 6 וגם שומרת על עצמי מאד, שכן לפני ההריון חיכיתי כשנה שלמה טרם הכניסה להריון, כי נדבקתי בCMV. אז הנושא הזה מאד רגיש עבורי

הפניה שלך לא ברורה לי. מצד אחד את מספרת על אחותך ואח"כ עוברת לדבר על ההריון שלך?! אחותך צריכה לפנות עם פנקס החיסונים שלה למרפאת מטיילים ושם אפשר יהיה לבדוק בדיוק מה נעשה , מה לא נעשה בעבר ואם יש צורך בהשלמות. לא הבנתי איך ההריון שלך מתקשר לנסיעה של אחותך? מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-966633

23/08/2018 | 08:16 | מאת: שיר

אנחנו אחכ נפגשות, אז מן הסתם שנבוא במגע האחת עם השנייה (בחיבוק וכו) הילד שלי ניפגש איתה ובא איתה במגע ואחכ נוגע בי... זה העניין. אני זוכרת למשל שכשגיסי חזר מדרום אמריקה היה לו חום ופריחה ואמרו לו שזו מחלה נגיפית שתחלוף. אבל הוא לא ככ היה מודע לזה כשחזר ואנשים כולל אני באו איתו במגע וגם אז הייתי בהריון, ותודה לאל הכל בסדר. עכשיו הסברתי את עצמי קצת יותר טוב?

מנהל פורום רפואת מטיילים