התייעצות בנושא חיסון כלבת

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

07/07/2018 | 17:11 | מאת: אורי

שהיתי בכפר בבוצוואנה במשך כמה ימים, ובמהלך משחק עם גור כלבים, הוא נשך לי את האגודל. הנשיכה הייתה קטנה מאוד, אך היא חדרה את העור בנקודה אחת. הגור בן שלושה חודשים והיה שייך למשפחה איתה הייתי. הוא היה נראה בריא ורגיל לחלוטין, אך לדברי הבעלים, טרם חוסן מכלבת. אני חוסנתי מכלבת בארץ, טרם הנסיעה (שלוש מנות, לפני כשלושה חודשים), והרופא כאן בבוצוואנה אמר שזה מספיק כדי להיות רגוע, ואין צורך בטיפול נוסף. אני סומך על רופאים, אך עם זאת איני רגוע לגמרי, משום שקראתי שכן נהוג לתת שתי מנות נוספות אחרי נשיכה, אפילו אם קיבלתי חיסון מקדים. אשמח לחוות דעת נוספת בעניין. תודה

במקרה של נשיכה כשלא ברור אם הכלב נשא של כלבת או לא יש צורך לקבל במהירות עוד שתי מנות. בהנחה שקיבלת בארץ 3 מנות של חיסון. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-966633

מנהל פורום רפואת מטיילים