חיסון לכל המשפחה ליער השחור

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

27/06/2018 | 07:50 | מאת: מורן

שלום,לפני מספר חודשים סגרנו נסיעה לחו"ל ליער השחור. בזמן האחרון שמענו על כך באיזורים מיוערים צריך לעשות חיסון נגד דלקת מוח חדה למטיילים (TBEV). אנחני נוסעים מספר נפשות מגילאי 10 חודשים- גיל 62. ידוע כי החיסון ניתן בשלוש מנות יום 0 יום 14 ואחרי 5 חודשים מהמנה השניה. כפי שנראה אין מספיק זמן לעשות את כל המנות וכמו כן נאמר כי ילדים מתחת תגיל שנה לא יכולים להתחסן. ראוי לציין שאנחנו לא ישנים בקמפינג אלא במלון דירות. שאלתי היא בכללי מה אתה אומר על כל העניין ומה לעשות? דבר שני יש לי ילד שיהיה באוגוסט בן 10 חודשים ואמא שחלתה בעבר בסרטן (לפני חמש שנים) מה דעתך על הנסיעה של שניהם לאיזור? תודה רבה

קיים חיסון אך קיים קושי להשיגו בארץ. הפחתת הסיכון על ידי הימנעות ממגע עם קרציות בעת שהיה באזורים כפריים ויערות על ידי חומרים דוחי חרקים ובדיקה של אזורי גוף שהיו במגע עם עשביה.

מנהל פורום רפואת מטיילים