כולסטרול גבוה וטריצגלידים גבוהים במה לטפל?

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

07/05/2011 | 16:15 | מאת: אמיר

ד"ר וולפוביץ שלום, אני נבדק פעם בשנה לבדיקות דם והתוצאות מאוד זהות (כבר חמש שנים): - HDL כולסטרול - 40. - LDL כולסטרול - 150. - סך טריגליצרידים - 240. גיל: 45. משקל - 68 ק"ג. גובה - 174 ס"מ. עושה ספורט שלוש פעמים בשבוע באופן קבוע. פעילות אירובית ואנאירובית. בסה"כ אוכל באופן סדיר ואוכל בריא. יש במשפחה הסטוריה של מחלות לב. אבא שלי עבר צינטורים מגיל שישים וניתוח מעקפים בגיל שבעים. לפני שנה לקחתי בעצת הרופא כדור אחד ביום של בזהפיברט 400 לטריצגלידים. לאחר ארבעה חודשים נבדקתי והתוצאות היו: - HDL כולסטרול - 50. - LDL כולסטרול - 158. - סך טריגליצרידים -91. ניתן לראות שהייתה ירידה משמעותית בטריצגלידים ושיפור של הכולסטרול הטוב אבל הכולסטרול הרע נישאר גבוה. הפסקתי לקחת את הכדור מכיוון שרופא אחר אמר לי שיותר חשוב להוריד את הכולסטרול הרע מאשר לטפל בטריצגלידים. ולכן כדאי לי לקחת תרופה מקבוצת הסטטינים. לפי הערכים שלי, שצריך לטפל בכולסטרול או בטריצגלידים? אשמח לקבל את התיחסותך. תודה, אמיר

שלום אמיר באופן כללי טריגליצרידים מגיבים בקלות לטפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית רוטינית) בעוד שכולסטרול קצת יותר "עקשן".... בכל מקרה רמת הטריגליצרידים שלך לא כ"כ מרשימה ולכן נראה לי שרופא המשפחה שלך צודק ועדיף כרגע לנסות סטטינים במנון נמוך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול