מודאג יותר מדג...אפשר קורטוב מרגיע...

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

06/05/2011 | 19:01 | מאת: ניקי

בן 38.. בריא. לוקח אפקסור מספר שנים. לפני שנתיים עשיתי בדיקה.. יצא לי כולסטרול 220. שלחו אותי לדיאטנית אבל לא הלכתי וזלזלתי. לא מעשן אך לא עוסק בספורט ואוהב ג'אנק פוד. היום קיבלתי תוצאות בדיקה במסגרת בדיקה תקופתית: 260 - CHOLESTEROL HDL - 49 LDL 188 NON HDL CHOLESTEROL 213 TRIGLYCERIDS - 150 אני יודע שאפקסור יכול לעלות ערכים אבל ברור לי שאורח החיים שלי לא בריא. ברצוני לציין שבאותה בדיקה קבלתי TSH מעט גבוה 5.4 בעוד T-4 עומד על 15.5 הסוכר שלי נמוך ועומד על 87. כמובן שקבלתי סטירה.. ואני הולך לקחת את עצמי בידיים. אני התחלתי אימון של חצי שעה על אליפטקל כל יום ואני זונח את כל המזונות הלא בריאים בהתאם למה שכתוב כאן. http://www.wolfson.org.il/Index.asp?CategoryID=179&ArticleID=288 יש לי תור בקרוב לרופאת משפחה.. אני בשום אופן לא רוצה לעלות על סטטינים.. האם דיאטה ושינוי אורח חיים יכול לעזור לי? ברצוני לציין שאני רזה מה שמעלה את התסכול. לא מזמן מישהי ראתה אותי ואמרה לי עוד שרזיתי כשאני גם ככה טיפוס רזה. מה שכן יש כרס קטנה מאוד מאוד שהיא כנראה הסימן לאורח חיים הלא בריא. תודה על התשובה מראש.

שלום ניקי בשלב ראשון אנחנו כמעט תמיד מנסים טפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית רוטינית) אבל לאחר כשלשה חדשים של הנ"ל יש לבדוק שוב הערכים ולהתיעץ עם רופא המשפחה לגבי ההמשך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול