אב בן ובת עם עודף כולסטרול - מה לעשות ?

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

05/04/2011 | 21:38 | מאת: גונן

שלום אני בן 53. אבי נפטר מהתקף לב (היה מעשן כבד) בגיל 48 - לפני 25 שנים. אני אובחנתי לפני הרבה מאד שנים - כ 20 שנה (כשהייתי בן 33 לערך) כבעל כולסטרול גבוה. במשך שנים מאד רבות לקחתי תרופות כמו LOVALIP LIPITOR ולאחרונה התחלתי ATORVASTATIN שהורידו לי את רמות הכולסטרול באופן משמעותי ביותר - פירוט בהמשך. בני בן 27 והבת שלי בת 24 ביצעו בדיקות דם וגם להם יש ערכים גבוהים של כולסטרול לדוגמא: בת 24 - כולסטרול 236 טריגלצירידים 56 HDL 65 NON_HDL 170 LDL 159.3 בני - בן 27 כולסטרול 215 טריגלצירידים 68 HDL 70 NON_HDL 145 LDL 131.3 אני - בן 53 - לוקח קבוע את התרופה (20 מ"ג) כולסטרול 137 טריגלצירידים 87 HDL 47 NON_HDL 89 LDL 71 הייתי שמח לקבל עצה בנוגע לבן ולבת. האם צריך לגשת למומחה ? איזה מומחה מטפל בבעיה של עודף כולסטרול ? האם עליהם לקחת תרופות ? האם התופעה תורשתית ? עלי לציין ששניהם לא סובלים מעודף משקל (אפילו רזים) - אוכלים אוכל בריא - לא ג'אנק פוד ופעילים גופנית. הולכים, רצים ןכולי. תודה לעצתכם !!!

שלום גונן אכן הנטיה ליתר כולסטרול היא גנטית והולכת וגדלה עם הגיל. לגביך אתה כרגע מטופל נכון וערכי הכולסטרול מאוזנים ועליך להישאר במעקב רפואי. לגבי ילדיך גם הם אמורים להיות במעקב רפואי ולבדוק רמות השומנים ע"פ הוראות הרופא. כרגע אצל שניהם רמות הכולסטרול מעט גבוהות אבל בערכים כאלה אין עדין אינדיקציה לטפול תרופתי. בכל מקרה אני כן ממליצה לקבל יעוץ מדיאטנית מוסמכת לגבי הדיאטה המתאימה שכן ענין האוכל אמור ללוות אותם כל החיים. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

23/04/2011 | 06:39 | מאת: גונן

תודה לתשובתך. אני מבין מתשובתך שהנתון החשוב הוא הטריגליצרידים ? האם כל זמן שהוא בטווח הנורמלי אין לדאוג יתר על המידה מערכי הכולסטרול ? תודה רבה

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול