פלאק טרשתי בכלי הדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

18/01/2009 | 22:24 | מאת: דני

שלום האם אומגה 3 מסוגל להפחית או לפרק את הפלאק הטרשתי? האם קיים חומר כלשהוא שמסוגל לפרק פלאק כזה? בתודה.

שלום דני הפלאק הטרשתי מורכב מחומרים שונים (בנוסף לשומנים) והרבה מחקרים בדקו איך ניתן להשפיע עליו באמצעים שונים. עד כה לא נמצאה שיטה בדוקה ממש לפרק אותו אבל ע"פ עבודות שונות כנראה שלכל התרופות המורידות רמות שומנים (ואולי גם לתרופות אחרות) יש פוטנציאל שמידתו לא ממש ברורה להשפיע על גודל ותפקוד הפלאק. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול