HDL

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

26/12/2008 | 16:00 | מאת: משה

אני בן 50 ,BMI תקין ,ל"ד תקין ,לא סובל מסוכרת , לא מעשן . יש היסטוריה משפחתית של ל"ד ,טרשת עורקים בגיל צעיר יחסית ולכן לפני שנה התחלתי לקבל סימבקור 10 מ"ג וזה הוריד את ה-LDL מ-145 ל-100 . ה-HDL נשאר נמוך בערך 36 . אני משתדל לשמור על תזונה מאוזנת ומשתמש כבר שנים באמגה 3 מדגי ים צפוני במינון גבוהה . כמו כן אני משתמש בניאצין 500 מ"ג ליום שהעלה את ה-HDL ב-3-5 % . כמו כן אני שותה כפית ליום שמן זית כתית טהור- אקסטרא וויג'ין וכמובן תוסף שום מידיי יום וגם לוקח תוסף כולין ואינוזיטול ונוגדי חמצון כמו למשל ,תה ירוק ,ויטמין אי ,סי , Q10. מכיוון שהמלאכה לא השולמה עד שהיעד של הכולסטרול הטוב יגיע לפחות ל-45 אני לא מרים ידיים וברצוני לשאול אותך ,חוץ מפעילות גופנית ,מה עוד אני יכול לעשות ?

שלום משה אכן בשלב זה עדין אין פתרון יעיל להעלות רמת HDL. מקובל להאמין שפעילות גופנית עשויה לשפר רמתו, אבל לא תמיד זה אכן כך. בשנים האחרונות נמצאות בשלבי פתוח מתקדמים תרופות מעלות HDL ואנחנו מקוים שבקרוב ניתן יהיה להשתמש בהן באופן יומיומי. בנתיים-ספורט!!! בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול