בדיקות מעקב- שומנים בדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

11/01/2010 | 01:24 | מאת: גבע

שלום רב, בעקבות רמה גבוהה של שומנים בדם לוקח סימבסטטין במשך כחודש. שאלותי הן: 1. תוך כמה זמן מגיעה השפעת הסטטין למקסימום כך שניתן לבצע בדיקת דם לבדוק אם המינון מתאים ? 2. במסגרת הצום לקראת בדיקת הדם, האם ניתן לקחת כדור כ- 8 שעות לפני הבדיקה (עם כוס מים) או שיש לוותר יום אחד על הכדור ? תודה רבה.

שלום גבע מקובל לבדוק רמות חוזרות של שומנים וכן תפקודי כבד ורמת CPK 6 שבועות אחרי התחלת טפול ע"י סטטינים. הצום לקראת מדידת השומנים לא כולל מים. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול