תחליף לסטטינים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

14/12/2009 | 06:53 | מאת: מיכל

שלום אני בת 65 מעשנת, מזה מספר שנים רמות הקולסטרול שלי גבוהות מהרצוי על פי פרמטרים מקסימליים מקובלים והן רק עלו לאט ובהתמדה כיום אלו הן הרמות: קולסטרול 266 HDL 80 LDL 173 NON HDL CHOLESTEROL 186 טריגליצרידים 64 אני צועדת או שוחה כל יום, ואיני אוכלת מזה שלושים שנה בשר,ביצים,גבינות שמנות וכו . התזונה מתבססת על דגנים מלאים,שמן זית,טחינה,וקטניות ולוקחת באופן קבוע Q10 אומגה3 ביקשתי להתחיל טיפול בסטטינים אבל תופעות לוואי הרתיעו אותי ואני מעוניינת בתחליפים . לפני כשנתיים ניסיתי ניאצין ולא היה שינוי לאחר חודש אז ויתרתי. כיום יש גם תוספים כגון פיטוגארד (של טבע) והשאלה אם יש מחקרים רציניים שמוכיחים את יעילותם. מה דעתך? תודה

14/12/2009 | 06:59 | מאת: מיכל

לחץ הדם שלי מעולה : 100/55

שלום מיכל לגבי תוספים כגון פיטוגארד הראו בעבודות שונות שיש להם השפעת מה על הפחתת רמות כולסטרול בדם אבל בד"כ השפעתם אינה מספקת וע"כ מקובל לטפל בהם בשלוב עם סטטינים. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול