טיפול בכולסטרול ע"י תוספים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

09/12/2009 | 21:40 | מאת: אלי

ד.נ. האם תוספי התזונה אינוזיטול, גוגול ליפיד, פוספטידיל כולין וניאצין ללא תופעות בעירה מהווים טיפול מוכח ויעיל ל-LDL גבוה או ל-HDL נמוך, כפי שנטען בפורום אחר (לא רפואי) באתר זה? תודה. אלי

שלום אלי ישנם סוגים שונים של תוספי מזון שיכולים להשתתף בהורדת LDL-רובם מורידים LDL במידה קלה ולכן יש לקבוע אינדיבידואלית לאיזו רמה רצוי להגיע ואז לגבש מדיניות לגבי הטפול האופטימלי-האם לשלב תרופות עם תוספי מזון וכו' בכל מקרה יש לפנות לרופא המשפחה ע"מ להתאים הטפול אינדיבידואלית. ד"ר וולפוביץ

10/12/2009 | 16:05 | מאת: אלי

ד"ר וולפוביץ הנכבדה, אבל מהי תשובתך לשאלתי ברמת העיקרון? אני יודע ומבין, כמובן, שבכל מקרה אינדיבידואלי יש לפנות לרופא המשפחה, אולם ברצוני להדגיש ששאלתי איננה אינדיבידואלית. יתר על כן, האם יהיה זה נכון לפנות לרופא, אם יהיה צורך ספציפי בכך, בטרם שיהיה לי בסיס לידיעה הכללית שהתוספים האמורים (או מי מהם) אכן מהווים טיפול מוכח ויעיל ל-LDL גבוה וכן ל-HDL נמוך? לכן אני מבקש תשובתך העקרונית לגבי 2 סוגי הליפידים בהקשר לתוספים שציינתי, מה עוד שרופאי אינו מאמין בתוספי תזונה. אלי

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול