פרדוקס כולסטרול והתקפי לב \ שבץ

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

19/12/2008 | 01:04 | מאת: שמעון

איך זה שלמרות שכבר 20 שנה משתמשים בסטטינים להורדת רמת השומנים (בעיקר כולסט רע ) ולמרות זאת מספר האנשים שסובלים מחלות לב והתקפי לב לא פחת מאז ? האם זה סימן שהתקפי לב נובעים מסיבה אחרת ? בברכה שמעון

שלום שמעון אין ספק שבסוף המאה הקודמת נצפתה ירידה מרשימה בתחלואה הקשורה במחלות לב ו/או טרשת עורקים מואצת. אבל בודאי שיש גורמי סכון רבים נוספים חוץ מאשר שומנים בדם שמשפיעים על מחלות אלה (למשל עשון, גנטיקה, סכרת, יתר ל"ד ועוד). בשנים האחרונות אולי מסתמנת שוב עליה במחלות אלה כנראה עקב עליה במקרי השמנת יתר וסכרת. בברכה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול