HDL

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

19/12/2008 | 00:43 | מאת: רועי

אני אדם בן 48 ולפני שנה הורה לי הרופא להתחיל לקחת סימבקור בגלל LDL גבוהה- 160 . אני לוקח סימבקור 10 מ"ג ותוצאות בדיקת הדם האחרונות הראו LDL בסביבות 100 שזה בסדר . מה שמדאיג אותי שה-HDL עדיין נמוך 35-37 וזאת למרות שאני לוקח במקביל לתרופה גם שום , שמן זית ,אומגה 3 במינון גבוה, B COMPLEX ו..........נ י א צ י ן (עם תופעת העירה) 3 פעמים 250 מ"ג ליום . אני לא עושה פעילות אירובית וגם לא פעילות גופנית כלשהיא כי אני פשוט לא אוהב את זה ואין לי מוטיבציה. אציין שה-BMI שלי תקין לחץ דם תקין אין סוכרת לא מעשן בדיקת לב במאמץ -תקין אבל יש היסטוריה משפחתית של מחלות לב וטרשת עורקים. שמעתי שמתחילים שוב לשווק את הניאספאן (תרופה) בבתי המרקחת ובקופות החולים , האם היא יעילה יותר מהתוסף אותו אני לוקח ? מתי יהיה אפשר לרכוש את התרופה במכבי ? מה לגבי ההומוציאסטין שבדם ?איך מורידים אותו? הרופא לא אישר לי בדיקה כזאת ! תודה

שלום רועי לגבי HDL, יש הוכחות שפעילות גופנית מעלה רמתו, אבל לא אצל כלם. יש לנסות. לאחרונה בשלבים מתקדמים תרופות חדשות שמטרתן להעלות HDL, עדין לא בשמוש מסחרי. ניאספן היא חומצה ניקוטינית.יש לנסות אישית ההשפעה כדי להשוות. אין לי מידע לגבי אספקת תרופות עתידית במכבי. רמת הומוציסטאין בדם יורדת תחת טפול ע"י חומצה פולית. אבל, אין הוכחות שיאידה ברמת הומוציסטאין משפרת מצב מחלות הקשורות בטרשת עורקים. ד"ר וולפוביץ

כרגע נודע לי שתוך ימים תתחיל מכבי לשווק ניאספן

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול