טרגליצרידים גבוהים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

11/12/2008 | 23:55 | מאת: יעל

שלום ד"ר, בעלי בן 36, בעל מבנה גוף רזה, מתאמן אינטנסיבית פעמיים שלוש בשבוע כשעתיים כל פעם, לא מעשן, ומקפיד על תזונה יחסית מאוזנת וכוללת מזונות שנחשבים בריאים (לא אוכל ג'אנק, כמעט ולא אוכל מזון מתוק או מטוגן, מרבה לאכול דגים, שמן זית, ירקות, וממעט בבשר אדום,חטיפים וכדו'). ה"חטאים" היחידים שלו הם כוס יין מידי פעם, גבינה צהובה שאותה הוא נוהג לאכול יום יום (בסביבות 40 גרם ביום), וגם קצת סטרס בעבודה. להפתעתנו, בבדיקת דם שערך לאחרונה התגלתה רמה גבוה של טרגליצרידים = 212 ורמה נמוכה של כולסטרול "טוב" - 38. סך כל הכולסטרול = 170, כולסטרול "רע" = 90. מקריאה באינטרנט עולה שרוב ההמלצות להורדת רמת הטרגליצרידים מתמקדות בתזונה וספורט. מכיוון שבעלי ממילא מתאמן ואוכליחסית מאוזן, לא ברור לנו מניין יכול לנבוע מצב כזה ומה הפתרון לו. אילו סיבות נוספות יכולות להיות למצב כזה ומה מומלץ לעשות חוץ מספורט ותזונה? תודה, יעל

12/12/2008 | 00:26 | מאת: יעל

שכחתי לציין שבעלי נוטל 20 מ"ג propranolol ביום תודה

שלום יעל קודם כל ההפרעות הקשורות בשומנים בדם מקורן ברוב המקרים בנטיה גנטית-שסכוייה לבוא לידי בטוי עולים עם הגיל. כך שגם אצל בעלך קרוב לודאי יש נטיה מלידה להפרעה מוכרת (שלוב של רמת טריגליצרידים גבוהה ורמת HDL נמוכה). התקון כולל גם טפול לא תרופתי (דיאטה ופעילות גופנית) וגם טפול תרופתי אם יש צורך. לגבי טריגליצרידים סוג זה של שומן מגיב די בקלות לטפול לא תרופתי. באשר לבעלך, ההפרעה בשומני הדם שלו היא בשלב זה מינימלית ולא דורשת כרגע טפול ספציפי, אבל יש להמשיך לעקוב ואולי לשפר מעט התזונה אם ניתן. למותר לציין שפעילות גופנית רוטינית ואכילה בריאה מבורכת! בהצלחה ד"ר אפרת וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול